Huvudkolumn

Publicerad 2011-07-06 10:16 Skriv ut Tipsa en vän
Malin Eliasson

Malin Eliasson


Det ljuva livet... och dess frestelser

Som sagt, det finns mycket att frestas över i livet. Min syrras största frestelse heter Jon Bon Jovi. Om den fagre rocksångaren skulle promenera in i hennes liv en vacker dag skulle hon släppa allt och följa honom till världens ände…

När syrran var tonåring var hon galen i rockbandet Bon Jovi och mest av allt älskade hon sångaren som bandet är uppkallat efter: Jon Bon Jovi. Hennes flickrum var tapetserat med bilder och affischer på bandet och stereon spelade deras låtar oavbrutet. Idoldyrkan på hög nivå. Hon sov till Bon Jovi, hon åt till Bon Jovi, hon borstade tänderna till Bon Jovi.
I september förra året fick hon veta att de skulle komma till Skandinavien. Oslo och Helsingfors, men inte till gamla Sweden. Detta var dock inget hinder för syrran, hon skulle bara se dem och helst från bästa plats. Kosta vad det kosta ville!
”Du hänger väl med? Det kan vara sista gången de kommer hit”, sa hon till mig.
Jag gillar också Bon Jovi, men kanske inte riktigt lika mycket som hon. Men jag har aldrig kunnat säga nej till syrran och visst skulle de vara roligt att se dem. Dessutom har vi en kusin i Norge och nu kunde vi slå två flugor i en smäll och hälsa på henne också. En rolig start på sommaren!
Dagen kom när biljetterna släpptes och syrran satt på helspänn vid datorn. Hon lyckades komma över GOLDEN CIRCLE-biljetter (superdyra, men värda varenda krona, enligt ett äkta fan) och nu var hon helnöjd! Golden circle, man hör ju bara på namnet.… Vilka biljetter!
Efter åtta månader av väntan kom till slut dagen D! Jag hämtade syrran på Landvetter och i solnedgången med ”Born to be your baby”, ”Bed of roses” och ”Living on a prayer” på högsta volym i bilstereon drog vi mot Oslo som två artonåringar.
Vilken konsert! 33 000 förväntansfulla människor (mest kvinnor, som vi, i 40-årsåldern av någon underlig anledning) fanns i publiken på Ullevål och det ösregnade som om himmelen var öppen. När Jon besteg scenen skrek syrran och tårarna rann. Vi stod såklart längst fram. När Jon kom ner och la sig precis framför syrran och sjöng trodde jag nästan hon skulle svimma. Hon sträckte fram sin hand och var bara några centimeter ifrån att röra honom. Det var tur att det var några centimeter kvar, annars hade hon väl slitit ner honom och aldrig släppt honom. Min lillasyster var i extas! En upplevelse utan dess like! Visst är han supersexig, Jon! Vilket energiknippe. Han dansade och sjöng och underhöll i tre timmar och jag lovar, biljetterna var värda varenda krona. Det bästa av allt är att nu har jag en nöjd och glad syrra, för hennes mungipor har åkt upp och kommer att stanna där hela året ut!
Jag kan tänka mig att min moster Sonja, som tyvärr inte finns med oss längre, skulle ha varit ungefär lika dan om hon hade fått se Elvis, som var hennes stora idol.  Därför hyllar vi nu alla rockstjärnor med receptet på Elvis favoritmacka. Jag brukar göra denna en gång om året till mina killar och jag lovar  den är mycket, mycket smarrig och farligt kaloririk. Men badsäsongen är ju redan igång.

Malin Eliasson

Relaterad information

Elvis specialmacka

Stek ett paket bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Stek två vita (ska det vara onyttigt så ska det) brödskivor i smör. Bred på rejält med jordnötssmör på den ena brödskivan och mosa en banan uppe på, lägg sedan på bacon och till sist den andra brödskivan.  Där har ni den! Elvis favvo! Mums!

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv