Huvudkolumn

Publicerad 2011-06-23 15:00 Skriv ut Tipsa en vän
Malin Eliasson

Malin Eliasson


Det ljuva livet... och dess frestelser

I vanliga fall älskar jag min stund på morgonen... Coffee and news! Få sitta med min fina blommiga kaffekopp och läsa tidningen. Men idag blev jag bara deprimerad. För allt som stod i tidningen var bara sorgligt.

Det var knivmord, knarkbeslag, våldtäkt, förskingring, rån, hot, trängselskatt och hjärtsjuka barn. Korrupta politiker…Nä, jag tror jag ska sluta läsa tidningen. Jag blir bara ledsen. Måste världen vara så här grym?  Är det så att världens människor gottar sig i andras olycka? Föredrar de att läsa om våldtagna kvinnor framför solskenshistorier och roliga händelser? När det hänt något riktigt hemskt, ökar tidningarnas lösnummer och löpsedlarna skriker ut tragiska ord. Men det är klart, vad vore Dallas utan JR? Eller Falcon Crest utan satmaran Angela Channing? Nu verkar tv också hänga på och gör program om arga kockar och snickare. Fruktansvärda dokusåpor där människor utsätts för onormala förhållanden för att utveckla intriger. Då är tv som allra bäst och vi kan inte hålla oss från att njuta av ovänskap och hårda ord. Neej… Fy!  Jag vill inte se sådant, men ska villigt erkänna att jag gör det ändå ibland.
Finns det något man kan göra? Ja, naturligtvis finns det de. Pust. Var ska man börja, bara? Inte nog med det, sen tvingar jag mig själv med att läsa alla dödsannonserna. Gråter floder. Fantiserar om de stackars familjerna som förlorat en nära. Helst när de döda är unga. Undrar vad de dött av. Tänker mig in, i situationen, hur det kan kännas.
Jag blir så arg, när det är orättvisor och när folk inte kan vara snälla och tänka på andra. Men vad hjälper det, att vara arg. Det sista den här världen behöver är fler arga människor. Jag ska satsa på att vara snäll och glad istället, precis som vanligt! Jag ska nog också sluta läsa morgontidningen. Bara nöjessidorna och serierna blir det hädanefter. För nu är det sommar och jag vill vara glad och inte dras ner av en massa hemskheter. Jag vill dansa, sola, sjunga och ha skoj!
I sommar ska jag bara göra det som är roligt har jag bestämt mig för. Jag ska jobba ganska mycket i och för sig. Men vad gör väl det? Jag har ju världens roligaste jobb. Inte så konstigt att jag tycker det, jag har ju valt det själv! Ha, ha! Tänk att få laga god mat för att glädja andra. Bröllop, bröllop, bröllop är det massor av i sommar. I love it! Skriva, skriva, skriva, lika roligt det!
Annars ska jag ägna mig åt mycket sol och bad, dock utan leopardbikini. Jag satsar nu på beach 2012, i stället, jag hann inte i år heller. Jag tänker dansa mycket, för det är det bästa jag vet. Goda middagar med härliga vänner på altanen ska det bli många av. Hmm, hur tänkte jag där, min altan är ju som en byggarbetsplats för tillfället, Lasse håller på att byta fönster och fasad, samt tilläggsisolera. Ja, ja, det ordnar sig, jag får väl se till att bli bortbjuden eller också blir det grill bland alla plankor och reglar. Kan vara en upplevelse det också.
Eftersom min man håller på med stort husprojekt blir det ingen lång semesterresa, men vi bor ju mitt i ett semesterparadis och dessutom kan man åka på små mysiga dagsutflykter.  Skagen eller Smögen över dagen. Ett besök i botaniska trädgården. En god middag någonstans på Avenyn. Allsång med Lotta på Liseberg. Turista i sin egen stad är inte så dumt! Framför allt ska jag falla för så många frestelser jag bara kan!
Nu vill jag slå ett slag för den fantastiska, salta, fetaosten och presentera två fetasallader som är ljuvliga till grillat och perfekta till kallskurna, läckra charkuterier så som parmaskinka, tryffelsalami och bresaola. Mmm…

Malin Eliasson

Relaterad information

Recept på

Feta med melon och mynta
Busenkelt! Köp färdigtärnad, god feta. Skär vattenmelon i lika snygga kuber. Blanda ihop på ett vackert fat, dekorera med mynta och vindruvor och toppa hela skapelsen med drivor av svartpeppar. Yummi! Om du ska ha gäster är det vrålsnyggt att servera salladen i var sitt glas!

Feta med nektariner och jordgubbar
Här kan du använda dig av en bit feta, smula den och varva med klyftor av nektariner och halverade jordgubbar. Ringla sedan balsamvinägerreduktion, ni vet den tjocka, över och toppa med grönpeppar och några krispiga skott som ärtskott. Halleluja!
Fall för frestelsen innan den försvinner!

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv