Huvudkolumn

Publicerad 2011-08-18

Semesterminnen

Vy mot byn

Vy mot byn

Semestern är över, men i minnet finns forfarande bilder och känslan kvar. Som t.ex. hur fantastiskt det faktiskt var att ha havet nedanför terassen, att se fiskarna rensa sina nät på nära håll och att varje kväll se den ena vackra solnedgången efter den andra.

solnedgång

 

Ibland är det så vackert att man får nypa sig i armen för att riktigt kunna ta in allt. Det gäller att försöka bevara den känslan och ta fram den när det har blivit lite grått och trist här hemma. Om det är svårt så får man ta sina sommarbilder till hjälp för att hitta tillbaka till den sköna sommarkänslan.

grekland 154

 I grekland arrangerar man sina växter med enkla medel och använder oftast gamla plåtdunkar, som man har målat i vitt eller i blått. Ibland har man blommorna i riktiga lerkrukor som också har fått färg.

grekland 200
grekland 155

Nedan för ser man den typiska "innegården" som finns i många grekiska hushåll. Här växer de obligatoriska vindruvorna, men också granatäpple och fikon.

grekland 189

 Det är en härlig, varm känsla jag får när jag tittar på bilderna och minns tillbaka till semestern, och jag ska försöka hålla kvar den så länge som möjligt.

Ha det gott, ta vara på de sista, sköna sensommardagarna och njut riktigt ordentligt!/ Maria

 

 

 

 

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Featurekolumn

Extrakolumn

Semesterminnen

Maria Manning Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Maria Manning och bor med min familj i Lilleby nära natur och hav.
Att arbeta kreativt och skapa i bild, inredning och trädgård har alltid varit stora intressen.
Jag har en utbildning i reklam och dekoration, en trädgårdsutbildning med inriktning på trädgårdsdesign och är utbildad trädgårdsmästare.
2006 startade jag mitt företag som trädgårdsdesigner och sen dess har jag haft uppdrag i Göteborg med omnejd.
Har du frågor eller funderingar så maila mig marialilleby@yahoo.se