Huvudkolumn

Publicerad 2011-09-28

Uppmuntrande konst

Uppmuntrande konst

Ibland blir det helt enkelt inte som man tänkt sig, och ofta är det livet självt som kommer emellan. Så har det varit för mig och därför har det dröjt mer än jag tänkt mig mellan mina inlägg. Men så blir det ibland, allt går inte som planerat och livet tar plötsligt en helt annan vändning. Frågan är vad man gör när man har nya förutsättningar att förhålla sig till, när man inte har någon kontroll över det som sker utan bara hur man själv "tar det"? 

Jag tror på talesättet " Optimisten har säkert lika ofta fel som pessimisten, men han har roligare". Att ha det som en grundinställning gör livet lite lättare, även när det är som svårast. Familj och vänner är oerhört viktiga när livet prövar en. Deras kärlek och omtanke gör att man orkar mycket mer. Färdiglagad mat, en blomma, en kram, ett samtal, ett mejl eller en enkel fråga, är saker som gör skillnad. 

Uppmuntran behöver vi alla, alltid, och är inget vi kan få för mycket av! När det gäller uppmuntran, så har jag en återkommande favoritpresent som jag älskar att ge bort, och som alltid uppskattas.

cornelia 037

 I Linnéstaden finns en mycket begåvad konstnär som gör de mest fantastiska lerfigurer. Hon heter Cornelia och har haft sin butik/ateljé på Olivedalsgatan 14, i 12 år. .Här är det fullt med underbara figurer från golv till tak. Mina favoriter är de med olika "visdomsord", som finns i massor med olika varianter, alla med olika uttryck och personligheter.

Vare sig det gäller en födelsedagspresent, dop/bröllopsgåva, avtackningspresent eller som uppmuntran utan speciell anledning, vilket rekommenderas ; ), så hittar man alltid något.

72lycka
b72syskon

Visst är dom underbara!? Bilderna är Cornelias egna och är bara ett litet smakprov på hennes fantastiska kreativitet. Mer kan ni hitta via länken till hennes hemsida. http://formochfantasi.se/co1.html

Cornelia tar gärna emot beställningar på figurer om ni har speciella önskemål. Kanske har ni en specifik text eller så vill ni att figuren ska ha personliga detaljer i utseendet. Se bara till att vara ute i god tid! 

 

 

 Utöver de mindre "känslofigurerna" gör Cornelia fantastiska skulpturer som berör på olika sätt. Det svåraste med ett besök hos Cornelia form & fantasi, är att välja vilken figur man ska köpa. Ofta kommer man hem med en extra som man kan ge bort till någon som behöver uppmuntran, eller kanske som uppmuntran till en själv?

cornelia 027

Ta hand om varandra/ Maria

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Trädgård & Design för alla

Maria Manning Hej och välkommen till min blogg!
Jag heter Maria Manning och bor med min familj i Lilleby nära natur och hav.
Att arbeta kreativt och skapa i bild, inredning och trädgård har alltid varit stora intressen.
Jag har en utbildning i reklam och dekoration, en trädgårdsutbildning med inriktning på trädgårdsdesign och är utbildad trädgårdsmästare.
2006 startade jag mitt företag som trädgårdsdesigner och sen dess har jag haft uppdrag i Göteborg med omnejd.
Har du frågor eller funderingar så maila mig marialilleby@yahoo.se

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv