Huvudkolumn

Publicerad 2017-11-07 14:41 Skriv ut Tipsa en vän
Unna dig en skön stund!
Unna dig en skön stund!

Britsen är silkeslen. Goda dofter av olika naturpreparat, den ena härligare än den andra, omger mig. Jag ligger på rygg och ska få en skönhetsbehandling. Det känns, om inte skrämmande, så åtminstone ovant. Hudterapeuten har dock lugnat mig genom att förklara att en tredjedel av hennes kunder är män.

– Karlarna blir mer och mer medvetna, säger hon.
Den himmelskt sköna behandlingen börjar med att jag tvättar händerna med peeling för att få bort döda celler, som bekant är händer och ansikte de kroppsdelar som utsätts mest för solljus. Därefter rengör hon mitt ansikte två gånger.
– Första gången öppnar upp, andra rengör. Så bör man göra hemma också, deklarerar hon, varefter hon lägger på ett peelingpreparat för att rengöra extra noggrant.
Så följer en mask med växtstamceller, antioxidanter och vitaminer i levande form, från rosenrot. Under tiden som detta verkar får jag hand- och underarmsmassage.
Behandlingen går vidare med en maskin, vars verkningssätt får stamcellerna att tränga ner i huden och hjälpa till där de bäst behövs.
Så följer energi-, klassisk och shiatsumassage – dessa kraftfulla metoder påverkar bland annat bindväven. Och så rullar behandlingen på.
Där jag ligger och blir skönt omhändertagen räknar jag ihop alla de pengar jag lagt ner på hudvårdsprodukter de senaste 63 åren och kommer fram till den nätta summan av 0 kronor och 0 ören. Däremot har jag lagt några miljoner på bilar, båtar och ”bågar” (Obs-nästan inget spenderat på brudar, trots att ordet börjar på b)! Varför lägga allt på materiella prylar och inget på kroppens, och därmed själens, välbefinnande? Hur jag än grunnar dyker inget bra svar upp i min arma skalle. Däremot tänker jag på ordspråket: ”Detta skall hädanefter bliva min musik”.
Efter behandlingen med Maria Åkerbergs så kallade Pure Cell Treatment får jag med mig tre bra knep för att hålla huden i fin form.
– Använd solskyddsmedel, drick vatten och använd bra hudvårdsprodukter.

Conny Åquist

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS