Huvudkolumn

Publicerad 2019-02-28 10:10 Skriv ut Tipsa en vän
Tänk lokalt, ät lokalt, shoppa lokalt
Tänk lokalt, ät lokalt, shoppa lokalt

Företagarföreningen i Torslanda läggs på is under 2019. Som en följd av det blir det inte heller någon Torslandafestivalen på nationaldagen – om inte någon annan förening förbarmar sig och tar tag i arrangemanget. Ni kan läsa mer och det längre fram i veckans tidning.

Tyvärr finns det fler problem för företagarna i Torslanda.  Många mindre och halvstora verksamheter har svårt att riktigt få luft under vingarna. Det gäller såväl affärer av olika slag som serviceverksamheter och restauranger. 

För många butiker är förstås konkurrensen från e-handeln en stor utmaning. Det finns dock andra problem för företagandet i Torslanda. Kanske är det så att vi Torslandabor inte är tillräckligt ”lojala” mot våra verksamheter här på hemmaplan? Kanske lockas vi av större utbud på Frölunda torg, Backaplan, i Nordstan, Mölndal eller Sisjön istället för att gynna affärsidkarna i vårt närområde? 

Det samma gäller förmodligen restaurangnäringen. Många Volvoanställda verkar ta sig till Torslanda under lunchtid då många av restaurangerna är välbesökta mitt på dagen. Problemet verkar dock vara att det inte är så lönsamt att servera lunch. De nödvändiga avanserna krymper till ett minimum när det finns ett ganska tydligt tak för hur mycket man faktiskt kan ta betalt för en lunch. 

När vi Torslandabor vill gå ut på kvällstid verkar vi mer benägna att ta oss in till centrala staden för ett krogbesök, än exempelvis Öckeröborna som i större utsträckning kanske väljer ett lokalt alternativ på öarna. Kanske kan det förklaras med en kultur. Torslandabor har ”alltid” gjort så. Förr var ju utbudet här ute minst sagt begränsat. Kanske känner vi oss så mycket som göteborgare att det mest naturliga är att åka in till centrum? 

I vilket fall som helst är det viktigt att vi stödjer det näringsliv vi har i Torslanda. Det finns mycket att upptäcka oavsett vad man söker. Vill vi ha en levande stadsdel är det viktigt att vi stöttar dem som driver sin affärsverksamhet här.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv