Huvudkolumn

Publicerad 2018-08-08 09:50 Skriv ut Tipsa en vän
Sommarminnen och en inbjudan
Sommarminnen och en inbjudan

I det senaste numret av tidningen, som kom ut innan redaktionen tog sommarledigt i fyra veckor, skrev jag inledningsvis ”Vilken fantastisk början på sommaren vi har fått. Den varmaste och soligaste majmånaden i mannaminne och värmen bara fortsätter.” Och den bara fortsatte och fortsätter. Värme- och solrekord har slagits nästan överallt i vårt land och när var havsvattnet så varmt som det har varit i sommar.

Det fina vädret har medfört att jag, med goda vänner, gjort mängder av utflykter till vår vackra skärgård ända ner till Vrångö upp till Rörö. Även många av de turistiska orterna utmed Bohusläns fagra kust har vi besökt och njutit av den vackra naturen och den speciella bebyggelsen utmed kusten. 

Ja, sommaren 2018 kommer gå till historien som kanske den bästa någonsin. Vi ser nu fram mot en härlig höst men med hopp om mycket regn (på natten) .

En sommarupplevelse till vill jag nämna. För tre veckor sedan gav jag mig ut på en resa med Hurtigrutten. Med buss for vi från Göteborg och plockade upp fler resenärer under resan upp till Gardermoen. Därifrån flögs vi upp till Kirkenes nära den ryska gränsen. 

En av de största upplevelserna under resan var nog när vi på kvällen satt på terassen till hotellet där vi bodde första natten innan vi kom ombord på båten som skulle ta oss ner till Bergen. Mellan klockan tio på kvällen till ett på natten satt vi i 25 gradig värme och såg på midnattssolen som hela tiden låg en bra bit över horisonten och som speglades i den stilla havsviken. Resan gick sedan vidare till en mängd hamnar och utflykter med buss som senare avslutades med en bussresa över Hardangervidda, den största högfjällsplatån i Europa. 

Det var en fantastisk resa som skapat mängder av minnesbilder att njuta av efteråt. En av medresenärerna skrev mycket träffande på sin facebooksida med tanke på hans övriga medresenärers ålder: ”Jag uppmanar alla att göra denna resa  så snart som möjligt och inte vänta tills det blir den näst sista resan”.

I min senaste ledare bjöd jag, med mycket kort varsel, in nyblivna änkor och änkemän (som jag själv blivit) till en träff i Amhults kyrka för att skapa nya kontakter med människor i samma situation. Vi blev inte så många som träffades då, men det uppskattades av alla så jag återkommer med en ny inbjudan här i tidningen om någon vecka eller två.

Bengt Wester

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv