Huvudkolumn

Publicerad 2017-08-29 10:20 Skriv ut Tipsa en vän
Nu drar jag mig tillbaka från det producerande arbetet i tidningen
Nu drar jag mig tillbaka från det producerande arbetet i tidningen

Dags att skriva en ledare igen. Märkligt för min del att det blir svårare med åren att få ur sig en bra och lämplig text. Jag upplever att lusten att skriva artiklar inte alls är lika stor som förr i tiden och speciellt nu när jag nyss mist min livskamrat och bästa vän.

När jag startade med tidningen för drygt tjugo år sedan (då kom den ut en gång i månaden) så skrev jag mängder av artiklar till tidningen. Det var lätt att skriva även om jag inte var någon utbildad skribent. Jag hade bara erfarenhet av att skriva från 25 års anställning på ICA:s huvudkontors dataavdelning där jag bland annat sammanfattade utredningar, projektarbeten, systemförutsättningar och annat.
Veckorna innan tidningen då skulle tryckas och ges ut så gjorde jag en mängd intervjuer, jag samlade på mig information om byggen, politiska beslut, idrottshändelser, aktiviteter i skolor och annat som jag antog kunde vara intressant att få med i tidningen. Jag skrev sällan artiklarna med en gång utan samlade på mig noteringar i plastmappar som jag lade på hög. Dagarna innan tryckning kunde jag sitta hemma långt inpå nätterna och i lugn och ro skriva färdigt artiklarna i datorn eller så satt jag på redaktionen även där långt in på nätterna och redigerade in texter och bilder rakt in på tidningens sidor som sedan skulle sändas över till tryckeriet.
På den tiden och fram tills för något år sedan hade jag full koll på den aktuella tidningens innehåll och det var mycket lätt att timmarna innan tidningen skulle sändas  till tryckeriet få ihop en aktuell och ofta kritiserande ledare.
Men åldern tar ut sin rätt. Jag är snart 77 år och har nu för avsikt att dra mig tillbaka från det producerande arbetet i tidningen, men jag kommer att försöka att vara med i det övriga kringarbetet på redaktionen. Det medför en mycket stor social kontaktyta och livskvalité.

Bengt Wester

Kommentarer

(2)
  1. Stort tack för dessa åren Bengt! du har gjort en stor insats med din tidning som är lika välkommen i lådan nu som då du startade den. Kommer att sakna din ledare.

    Calle Nyquist 2017-09-0118:40:55
  2. Med ålderns rätt kan du dra dig tillbaka o veta att vi är många som uppskattat dig genom åren! Jag minns när Håkan o Linus satt o jobbade med dig! Många år sedan! Men njut av lite ledighet nu ! Tror ändå att du kommer att så småningom bli nere på redaktionen igen.

    Marianne Björland 2017-08-3021:42:58

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Featurekolumn

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS