Huvudkolumn

Publicerad 2017-04-26 10:31 Skriv ut Tipsa en vän
Hur kan det någonsin vara värt det?
Hur kan det någonsin vara värt det?

För några veckor sedan skulle jag ta bussen in till stan. Jag hade hört sirener från vad jag bedömde vara minst tre utryckningsfordon innan jag gick hemifrån. Vid hållplatsen syntes anledningen till sirenerna – en svart bil stod stilla några meter utanför vägen i korsningen Kongahällavägen-Domarringsgatan.

Från ett par hundra meters håll, där jag stod, såg det inte ut att vara någon särskild åverkan på bilen. En ambulans stod nära och ambulanspersonal och ytterligare personer stod och samtalade vid bilen. Även en polisbil stod några meter norrut på Kongahällavägen. Min uppfattning var att en bil hade kört av vägen men att det hela slutat väl. Men hur kom det sig att bilen stod med fronten in mot skogen – som om den kommit från Domarringsgatan och korsat det upphöjda övergångsstället, den starkt trafikerade Kongahällavägen (även på en lördag eftermiddag) och trottoaren längs densamma, utan att svänga?
När min buss kom och körde förbi olycksplatsen tittade jag inte så noga, men av det lilla jag såg från ”fel” sida av bussen stärktes min uppfattning av att det troligtvis inte hade varit en allvarlig olycka, som tur var.
Ett par dagar senare läste jag Christer Melvinssons polisspalt i tidningen. Där skriver han om en ensam påverkad man som tappat kontroll över sin bil och kört av vägen med mer än två och en halv promille i blodet. ”En olycka som kunde slutat mycket illa” och ”ytterst nära att köra på andra trafikanter” skrev Christer.
Jag kommer aldrig förstå dem som sätter sig bakom ratten direkt efter att de druckit alkohol. Kalla kårar går genom kroppen när jag tänker på de fotgängare, eller cyklande barn, som kunde ha vistats på trottoaren när bilen kom skenande. Hur kan det någonsin vara värt att riskera att köra ihjäl andra människor på det sättet? Som tur var blev ingen annan person skadad vid Kongahällavägen då för några veckor sedan. Inte den här gången.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS