Huvudkolumn

Publicerad 2017-04-04 10:05 Skriv ut Tipsa en vän
Ett rödögt välkommen
Ett rödögt välkommen

Så kom den till slut i år igen – våren. Med nysningar, harklingar, kliande ögon, irriterade svalg och allt annat som hör till. Och tidsomställningen! Det verkar inte finnas något som är värre än att ställa fram klockan en timma. Inte om man ska tro kommentarerna i mitt Facebook-flöde i alla fall. Tidsomställningen det innebär att flyga runt halva jorden, helst ett par gånger om året, är aldrig några problem. Men den där timmen när normaltid övergår i sommartid… herre min je. Vem är ansvarig? Vem avgår? Hur är det nu meningen att vi ska kunna fungera som civiliserade människor fram till, säg, midsommar?

Tiden, ja. Den vi jagar. Som vi aldrig får fatt i. Varje dag, avtalade tider. Punktlighet är en dygd. Tåget går i tid. Du måste äta ofta, men lite. Du måste laga middag (inga halvfabrikat!) men frukosten är dagens viktigaste mål. Måste komma i säng innan 22:30. Kort lunch, sluta tidigare, hinna till gymmet. Hinna hem till mästerkockarna på TV4. Deadline. Presentation. Möten om kommande möten. Briefing. Är det semester snart? Städdag i området. Handbollscup i Knäckebrödhult, se till att barnen är ombytta och klara till första matchen 7:20.
Det är svårt det här med livskvalitet.
När väl allergi- och tidsomställningschockarna lagt sig brukar ändå våren bistå med en hel del av just livskvalitet. Det går exempelvis alldeles utmärkt att vistas utomhus igen. Solen skiner till och med ibland. Det är bra. Om bara inte det gjorde att gräsmattan och buskarna växte så infernaliskt… Jag har inte tid att…
Sedan är det påsk. Årets bästa högtid. Minst stress, flest ägg. Skynda er att pynta. Påskharen kräver fjädrar och björkris. Annars vrider han tillbaka klockan – till november.

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

E-tidning web

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS