Huvudkolumn

Publicerad 2018-06-27 11:25 Skriv ut Tipsa en vän
Att informera om det som alla redan vet
Att informera om det som alla redan vet

Många är gångerna som vi på Torslanda-Tidningen lutat oss mot vår lokalpolis Christer Melvinsson och hans stora kompetens. Förutom Christers alltid läsvärda och informativa spalt brukar vi försöka ha med honom i artiklar – inte sällan sådana som rör trafik, bland annat i våra motorteman.

Christer har vid ett flertal tillfällen skrivit och uttalat sig om exempelvis räddningsvägen utanför Systembolaget i Amhult. Det ligger i vår tidnings uppdrag att informera om sådant som kanske är lätt att missa för gemene man. Vad bättre då än att låta en erfaren polisman uttala sig? Och uttalat sig har han som sagt gjort i det här ämnet. Om ni inte orkar leta upp artiklarna i vår eminenta app kan jag göra en hastig sammanfattning: Det råder förbud att stanna ett fordon på en räddningsväg. Att parkera där för att man bara ska skynda sig in och köpa en flaska Masi är inte ett giltigt skäl för överträdelse. 

När det gäller den här typen av överträdelser, oavsett om det gäller lindrigare lagbrott eller sådana där moralen åsidosätts, handlar det ju inte om att de som står för dem inte vet om att de gör fel; Jag är tämligen övertygad om att alla vet att det är förbjudet att parkera på räddningsvägen utanför Systembolaget. Det är inte okunskap som leder till att många ändå väljer att göra det – det är lathet och arrogans. På exakt samma sätt som personer utan barn i bilen väljer att parkera på de för familjer avsedda parkeringsplatserna inom samma område. All information om att de extra stora parkeringsrutorna är avsedda för besökare med små barn i bilen finns. Men det skiter uppskattningsvis ett tvåsiffrigt antal personer i timmen i. 

Det samma gäller naturligtvis de som kör mot rött, de som inte stannar för gångare vid obevakade övergångsställen och de som kör mot trafiken i rondeller på Hjuviksvägen. Eller, för den delen, de som konkar iväg med ett söndrigt kylskåp eller en gammal soffa och ställer vid närmaste återvinningsstation. När det gäller högerregelns efterföljande är jag inte säker. Det verkar som att folk har lyckats ta körkort utan att ha en aning om vad den egentligen innebär. 

Men, nu är det sommar och gnäll borde bannlysas. En efterlängtad ledighet nalkar för de allra flesta. Se till att vila upp er, ha skoj, njut, ät gott så kommer vi tillbaka som kompisar i Torslandatrafiken i höst. Eller som det hette i Nöjesmassakern på tv på det glada 80-talet: ”Krama varandra i trafiken!”

 

Henrik Edberg

Kommentarer

(0)

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2019

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS