Huvudkolumn

Publicerad 2016-08-23 11:59 Skriv ut Tipsa en vän

”Det blir ingen tvärförbindelse i Torslanda”

Det blir ingen tvärförbindelse i Torslanda.
Det är nu tre år sedan den tidigare tvärförbindelsen i Torslanda stängdes. I dåvarande Trafiknämnd fick vi en tydlig majoritet för att snarast utreda nytt alternativ till tvärförbindelse. Både de tidigare förslagen och nya dragningar ingick i uppdraget. Vägvalet och Alliansen fick med sig Socialdemokraterna till en bred majoritet. En liten minoritet bestående av Miljöpartiet och Vänsterpartiet röstade nej och ville till och med stoppa utredningen.

Utredningarna är i det närmaste klara. Men nu har jag fått bekräftat från (S) och (MP) i Trafiknämnden att det inte blir någon tvärförbindelse, den är helt stoppad av Miljöpartiet centralt. Åtminstone fram till 2019, om de rödgröna får fortsätta bestämma. Trafikkommunalrådet Johan Nyhus (S) nominerade in investeringen till den rödgröna budgeten, men kommunstyrelsen nya ordförande Ann-Sofie Hermansson (S), vek ned sig för Miljöpartiet och tog bort den. Socialdemokraterna låter alltså ett litet parti i fritt fall stoppa en utlovad ersättningsväg. Långa buss- och bilköer med onödiga utsläpp ska få fortsätta i Torslanda. Det ska även fortsatt vara lite extra rödgrönt jobbigt att kunna ta sig till jobbet på Volvo, oavsett om man åker buss, bil eller cyklar. Detta trots vallöftet till medborgarna och en stor majoritet som vill lösa upp trafikproblemen i Torslanda. Måhända är detta ett konkret resultat av Hermanssons (S) ”hundra dagar” och hennes ”ny på jobbet skylt”.
Jag lägger nu ett yrkande i kommunstyrelsen, för att se om en majoritet i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige kan korrigera Hermanssons (S) misstag att köra över medborgarna i Torslanda. Finns det över 30 miljoner kronor till ett vattenspel på Götaplatsen, borde väl motsvarande belopp kunna investeras för att lösa ett allvarligt miljö- och trafikproblem i Torslanda?

Martin Wannholt
Kommunalråd Göteborgs kommunstyrelse 

Kommentarer

(1)
  1. (S), (V) och (MP) i Göteborg stoppar den tänkta tvärförbindelsen! Den var tänkt att avlasta Kongahällavägen i Torslanda. Alliansen kommer att kämpa stenhårt för att projektet skall bli verklighet och uppmana de rödgröna politikerna att förklara sig inför Torslandaborna. Säkerheten måste komma först och Kongahällavägen är under all kritik!

    Pontus Båth 2016-08-2320:10:26

Skriv kommentar

Ange båda orden med eller utan mellanslag.
Du kan ange både små och stora bokstäver.
Kan du inte läsa denna? Visa ny säkerhetskod

Ange säkerhetskoden här:

Läs våra kommentarsvillkor

Tipsa en vän

Extrakolumn

Visit Öckerö 2018

Öckerö-Tidningen

E-tidning | Arkiv

E-Tidning för Android

E-Tidning för iOS